PRAKTISCHE INFORMATIE VEENPROEF UTOPISCH NEST

Datum donderdag 10 april 2014
Locatie Scheltema, Leiden
Entree € 20,- (inclusief diner & administratiekosten)
Aanvang 19:00 uur (inloop v.a. 18:30 uur)


button 


Utopisch Nest is een unieke en avontuurlijke samenwerking tussen de Veenfabriek en Museum De Lakenhal. Klik hier voor meer informatie of kijk op de website van Utopisch Nest. 

Project #47 van Joost Rekveld vertrekt vanuit het idee dat de menselijke perceptie tot op grote hoogte maakbaar is en dat nieuwe vormen van waarneming invloed hebben op de relatie tussen mens en omgeving. Hoe zou het zijn om de zintuigen van een haai te hebben of om continu te voelen waar het noorden is ? Gaan we ons dan anders gedragen?

Voor project #47 ontwikkelde Rekveld een aantal draagbare apparaatjes die als extra zintuigen functioneren en experimenteerde daarmee.  Met een van de apparaten is hij in staat om elektrostatische velden te voelen en te registreren. Geïnspireerd door de elektrische zintuigen van vooral vissen maakte Joost Rekveld voor elke tentoonstellingslocatie een stereoscopische video, te bekijken in een speciale viewer. De video’s zijn een visualisatie van de ruimtelijke ervaring die Rekveld’s kunstmatige zintuigen rond elke locatie opleverden. De viewers staan opgesteld in Museum De Lakenhal, Hortus botanicus en Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden. U kunt de viewers zowel zelfstandig als onder begeleiding van Joost Rekveld ervaren.

Wandeling project#47:
za 29 maart t/m zo 13 april tussen 11.00 en 17.00 uur (dagelijks, maandag gesloten, za & zo 12-17 uur) de wandeling duurt ongeveer 45 min vanaf Museum De Lakenhal, Hortus botanicus naar het Rijksmuseum Volkenkunde.
Start- en informatiepunt:
Museum De Lakenhal, Oude Singel 28-32,  Leiden.
Hier krijgt u instructies en een plattegrond. De wandeling is gratis m.u.v. de Hortus botanicus *)

Wandelroute met Joost Rekveld (verzamelpunt Museum De Lakenhal)  zo 6 april, wo 9 april en zo 13 april om 15:00 uur  De wandeling met Joost Rekveld duurt ongeveer 1,5 uur  Meer informatie over Joost Rekveld: www.joostrekveld.net

*) In de Hortus Botanicus staat de installatie van Joost Rekveld op het Tropisch Terras in de Tropische Kassen (gratis toegang met Museumkaart of collegekaart). Toegangsprijs is €7 NB. tot 1 april is Hortus botanicus tot 16 uur open.  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de veenproef

Veenproef Utopisch Nest donderdag 10 april in het Scheltemacomplex in Leiden.


Met o.a.:
Kunstenaar Joost Rekveld: Achtergronden bij en demonstratie van het project #47. Een extra zintuiglijke ervaring!
Schrijver en filosoof Maarten Doorman: Romantische cross over. In een lezing schetst hij waar het idee van interdisciplinariteit vandaan komt.
Paul Koek, Ton van der Meer en John van Oostrum (Veenfabriek) maken muziek.

En natuurlijk weer heerlijk eten van The Bostel Brothers.