Veenproef foto Jochem Jurgens

Foto: Jochem Jurgens

 

OVER DE VEENFABRIEK
Muziektheaterensemble de Veenfabriek timmert onder artistieke leiding van Paul Koek sinds 2004 stevig aan de weg. Met spraakmakende kleine en grote muzikale producties van Leiden tot Athene, van Groningen tot Avignon en van Den Haag tot New York op locaties, in theaters en musea.

De Veenfabriek is een ensemble waarin kunstenaars en wetenschappers samenwerken die zich verhouden tot elkaars werk en denken, de maatschappij, de wetenschap en het ambacht. De Veenfabriek is daarom meer dan een muziektheatergezelschap dat zich tot enige taak stelt om een aantal muziektheatervoorstellingen per jaar te produceren. Zonder afstand te doen van deze belangrijke opdracht richt de Veenfabriek zich tegelijkertijd op het permanente onderzoek naar nieuwe podiumkunstvormen waarin verschillende kunstdisciplines met elkaar geconfronteerd worden.

De Veenfabriek is een plek waar de werkelijkheid voelbaar is en de weerbarstigheid zichzelf toont. Een ruimte waarin kunstenaars, wetenschappers, talenten, studenten en het ambacht met elkaar werken om hun reflectie op de maatschappij in een esthetische vorm te presenteren en het publiek te ontroeren.

 

Veenproeven
Gedurende het repetitieproces van een voorstelling organiseert de Veenfabriek in huis, zogenaamde 'Veenproeven'. Inmiddels een bekend fenomeen. Acteurs en musici laten voorproefjes horen en zien uit de voorstelling die ze op dat moment aan het maken zijn. Afgewisseld met lezingen van wetenschappers, opiniemakers en/of ervaringsdeskundigen die  hun kijk op een bepaald thema delen. Publiek is uitgenodigd om te kijken, mee te denken maar vooral ook om te genieten. Natuurlijk hoort daar lekker eten en drinken bij. De Veenproeven vinden onregelmatig plaats, als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden. Bekijk een verslag van de laatste Veenproef via deze link.
 

 

WAT IS DE VEENFABRIEK

Muziektheaterensemble de Veenfabriek zoekt altijd samenwerking met andere disciplines en kunstenaars. De Veenfabriek heeft verschillende verschijningsvormen zoals: Sing Song, Sireneorkest, TRACK en een nieuwe generatie muziektheatermakers presenteert zich onder de naam Touki Delphine.
Lees meer »

WIE IS DE VEENFABRIEK

Muziektheaterensemble de Veenfabriek werkt met een aantal vaste acteurs en muzikanten. Lees meer »

UTOPISCH NEST

Utopisch nest is een duurzame, unieke en avontuurlijke samenwerking tussen Scheltema, De Veenfabriek en museum De Lakenhal. Lees meer »

SPONSOR DE VEENFABRIEK

De Veenfabriek heeft een ANBI status, dat wil zeggen dat de Veenfabriek officieel is aangemerkt als 'goed doel' waarmee uw gift fiscaal aftrekbaar is. Lees meer »