Met Reinout Bussemaker, Rik Elstgeest, Joep van der Geest, Paul Koek, Bo Koek, Johan van Kreij, Hans van der Meer, Ton van der Meer, John van Oostrum
APRIL 2013
17 VEENPROEF: GEDURFDE MUZIEK
Scheltema Leiden | 071 331 80 53  
20 RedEar Festival) Locatie: LP2, Rotterdam

Kaarten via het RedEar festival: www.redear.nlDe Veenproef op woensdag 17 april staat helemaal in het teken van Six Parts For An Imaginary Movie.

Beleef live het repetitieproces tijdens een Veenproef van de Veenfabriek.
Een Veenproef is een avond waarop acteurs, actrices en muzikanten composities en fragmenten uitproberen, terwijl u aan lange tafels geniet van heerlijk eten dat in het teken staat van het thema. Interessante sprekers vertellen over onderwerpen die in de lijn van het thema van de voorstelling liggen.
De Veenproef inspireert zowel de regisseur, acteurs, muzikanten als u, de bezoeker. Iedereen is dan ook tijdens de Veenproef gelijk aan elkaar en vragen kunnen zowel door u als door Veenfabriekers worden gesteld.


Woensdag 17 april
Scheltemacomplex, Marktsteeg 1 Leiden
19:00 uur (kassa open v.a. 18:30 uur)
€ 20,- (incl maaltijd)
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 071 3318053 

Over de voorstelling

Paul Koek is dit seizoen Red Sofa artist in residence in de Doelen Rotterdam. Voor het RedEar Festival programmeert hij een avond met het Sirene Orkest.

Begin twintigste eeuw speelde een aantal natuurkundigen en denkers met de idee om de sirene om te bouwen tot een muziekinstrument. Op papier zijn hiervoor hele plannen bedacht, maar het ontbrak deze personen aan de materialen en mogelijkheden om deze plannen te realiseren. Meer dan honderd jaar later heeft de Veenfabriek deze plannen opnieuw opgepakt en is erin geslaagd om een voltallig sirene orkest met zowel bas als sopraan sirenes te ontwikkelen.

Tijdens het RedEar Festival spelen acteurs en muzikanten van de Veenfabriek samen met een aantal gastmuzikanten o.a. Six Parts For an Imaginary Movie. Bo Koek componeerde voor het Sirene Orkest filmmuziek voor zes denkbeeldige filmscènes, geïnspireerd op het werk van Theo van Doesburg, Dada en De Stijl.