De TIME-studenten onderzoeken het muziektheater vanuit ieders discipline (klassiek slagwerk, zang, performance, beeldende kunst, dans, muziek- en theaterwetenschap) om tot nieuwe presentatievormen te komen.

Op dit moment zijn de studenten bezig met hun afstudeerproject en het Bedrijvenproject. Daarnaast werken de TIME-studenten individueel aan hun onderzoek. De een doet dat door mee te werken aan een productie van de Veenfabriek, de ander is druk bezig een eigen muziektheatercollectief te ontwikkelen. Hoe uiteenlopend de onderzoeken ook zijn, iedereen maakt zich het gedachtengoed van De improvisatiemaatschappij eigen, dat ten grondslag ligt aan dit studiejaar.

Begin december is het eerste blok afgesloten met de voorstelling Hyllos en individuele presentaties. Eind januari gaven de TIME-studenten een Theatraal Concert voor publiek en vanaf februari werken de studenten aan het Bedrijvenproject of een individueel project. Een voorproef van de meesterproef is te zien op de Veenproef donderdag 24 april. De eindexamens (meesterproeven) in de Leidse Schouwburg op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei zijn openbaar.T.I.M.E. 2012-2014 bestaat uit een sterke lichting van negen studenten met verschillende achtergronden:

Robin Coops
Afgestudeerd Regie aan de Toneelacademie Maastricht (regie van opera's en performanceconcerten)

Claudia Hansen
Afgestudeerd Slagwerker aan Conservatorium van Amsterdam

Bas Maassen
Afgestudeerd Theatraal Performer aan de Toneelacademie Maastricht

Joske Koning
Afgestudeerd actrice aan de Toneelacademie Maastricht

Sterre Konijn
Klassiek geschoolde zangeres, ontwikkelt zich verder aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen (studeerde ook Italiaans & Kunstgeschiedenis)

Lucas Kramer
Afgestudeerd Autonoom kunstenaar aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten Maastricht

Jorinde Kuiper
Afgestudeerd Klassieke dans aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en toneel aan de Theaterschool in Amsterdam

 

Lien Pisters
Afgestudeerd Beeld en Geluid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam

 

Lisa Verbelen
Afgestudeerd Theatraal Performer aan de Toneelacademie Maastricht

 Afstudeervoorstellingen 23 mei (19:30 - 00:00)

Claudia Hansen
Robin Coops
Sterre Konijn
Lisa Verbelen
Jorinde Kuiper
Bas Maassen
Lucas Kramer
Joske Koning 

Afstudeervoorstellingen 24 mei (19:30 - 00:00)

Claudia Hansen
Lucas Kramer
Sterre Konijn
Lisa Verbelen
Jorinde Kuiper
Bas Maassen
Joske Koning
Lien Pisters

 


Kaarten
Entree: € 10,- (per avond)
Kaarten te koop via: Stadspodia Leiden
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de voorstelling

Negen masterstudenten Muziektheater van het Koninklijk Conservatorium vullen twee avonden de HELE schouwburg met spectaculaire afstudeervoorstellingen.   Verdeeld over twee avonden laten de negen TIME-studenten hun eigen afstudeervoorstellingen zien. De eigenzinnige multi-talenten maken gebruik van de hele schouwburg en allerlei vormen van muziektheater: installaties, videokunst, performances, muziek en theater. Uiteindelijk vloeien deze afzonderlijke voorstellingen tot een geheel samen.

De Masterspecialisatie T.I.M.E. – This Is Music-theatre Education – duurt twee jaar en valt onder de Master Muziek van de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De voltijds specialisatie onderscheidt zich door de dialoog met maatschappelijke coaches, prominenten uit het bedrijfsleven en de wetenschap. T.I.M.E. staat midden in de praktijk door nauwe samenwerking met Muziektheaterensemble de Veenfabriek in Leiden.  

Aanvang 23 & 24 mei: 19:30u - 00:00u
Toegang € 10,-
Kaarten www.stadspodialeiden.nl