LORD OF THE FLIES

 

 

Lord of the Flies is een rauw verhaal over een groep jongens die razendsnel volwassen moet worden tegen de achtergrond van een oorlog, en daar hopeloos in faalt. Een schokkende en ontroerende survivaltrip over vriendschap, compassie en het recht van de sterkste. Als enige overlevenden na een vliegtuigongeluk wacht een groep schooljongens op redding op een onbewoond eiland. Afgesloten van de buitenwereld en zonder volwassenen zijn ze teruggeworpen op zichzelf. De jongens verliezen langzaam hun grip op de werkelijkheid en in de onderlinge oorlog die volgt sneuvelt alle onschuld. In zijn wereldberoemde roman Lord of the Flies pelt William Golding alle normen en waarden af en valt de beschaving weg. Wat gebeurt er als mensen hun primaire driften laten gelden en angst regeert?

Lord of the Flies is de eerste voorstelling, in een muzikale en energieke ‘coming of age’ - reeks voor jongeren. Verhalen over kantelpunten, grote gebeurtenissen die je horizon verbreden en die je dwingen om stelling te nemen.

Het Nationale Toneel en NTjong in co-productie met muziektheaterensemble de Veenfabriek. Exclusief te zien in zes steden: in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen en Leiden.

 

Cast

Steef de Bot, Enzo Coenen, Jim Deddes, Yannick Jozefzoon, Phi Nguyen, Sander Plukaard, Bram Suijker, Steef Verheijen en Mattias van de Vijver.

 

Artistiek team

Regie Noël Fischer         

In de bewerking van Nigel Williams

Naar de roman van William Golding     

Vertaling Jibbe Willems              

Componist Paul Koek en Ton van der Meer      

Website

http://ntjong.nl/lord