Over de voorstelling

over de betoverende schoonheid van de bloem en de hebzucht die daar uit voort kan komen

TULPMANIA is een grootschalig muziektheaterproject over de betoverende schoonheid van een bloem en de hebzucht die daaruit voort kan komen. Vijfentwintig bijzondere voorstellingen in mei 2015 met diner, muziek, theater en verrassende sprekers op locatie in Voorhout in het hart van de bollenstreek. TULPMANIA is te zien in de hallen van Moolenaar, één van de grootste bloembollenexporteurs van de wereld.

De tulp is eind 16de eeuw vanuit Turkije naar Nederland gekomen en in 1593 voor het eerst in de Hortus Botanicus van Leiden opgekweekt. Vanwege zijn schoonheid groeit de tulp in korte tijd uit tot statussymbool. In de 17de eeuw raken de Hollanders betoverd door de zeldzame schoonheid van de tulp. Handelaren en kwekers ruiken hun kans en drijven de prijs op, totdat de luchtbel klapt en de Tulpenmanie de geschiedenis in gaat als de eerste beurscrisis ooit.

TULPMANIA is muziektheater van regisseur Paul Koek, componist Yannis Kyriakides en schrijfster Saskia de Jong waarin poëzie, muziek en theater in één grote compositie worden gepresenteerd. En met een driegangen-diner* en bijzondere, verrassende sprekers is TULPMANIA ook echt méér dan een voorstelling.  

*in het menu wordt rekening gehouden met vegetariërs 

LANGUAGE NO PROBLEM
Click here for English information