Songspiel My Videoland

 

 

Songspiel My Videoland

 Theatergroep Domino is onderdeel van de Gemiva -SVG Groep, dat in Zuid-Holland mensen ondersteunt die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

Het fantaseren over een paradijs op aarde is van alle tijden. Al deze fantasieën, van de Hoorn des Overvloeds tot aan Utopia, hebben gemeen dat er geen gebrek is en dat er vrede heerst. Wij lijken dit paradijs te hebben gerealiseerd, maar het is een wereld waarin er nog maar weinig ruimte voor de verbeelding is. Het vrije denken is bijna onmogelijk geworden. Behalve voor mensen die aan de zijlijn staan, de ‘verstandelijk beperkten’ omdat ze niet kunnen beantwoorden aan de wetten van het economische denken. De Veenfabriek geeft deze mensen in Songspiel My Videoland de ruimte.

Vanaf mei 2016 wordt de Songspiel My Videoland gespeeld op verschillende buitenlocaties in Nederland waaronder in de Leidse Hout, Operadagen Rotterdam en Oerol 2016.

 

In september 2016 komen we terug voor De Nacht van Kunst en Kennis en spelen we vier ochtenden in de tuin van Zorgboerderij in Oud Ade.

Crew

Regie: Paul Koek

Componist: Bastiaan Woltjer 

Tekst My Videoland: Elsa May Averill

Decor- en lichtontwerp: Manuel Boutreur, John van Oostrum

Artistieke leiding Domino: Claudia Flameling, Jaap Metzlar, Hannah Driesse

Sponsor Theatergroep Domino: DsignMarking

 

Cast Theatergroep Domino

Catelijne de Rooij

Lars de Ridder

Tabitha Schlieker

Jason Los

Isabel Newerla

 

Cast Veenfabriek

Jacobien Elffers

Ibelisse Guardia Ferragutti

Roland Haufe

Milena Haverkamp

Elsa May Averill

Ton van der Meer

John van Oostrum

Guido Pollemans

Jochem van Tol

Bastiaan Woltjer

 

 

 

 

 

21 mei 9:00 's ochtends Openluchttheater Leidse Hout, Leiden,kaarten 

22 mei 9:00 's ochtends Openluchttheater Leidse Hout, Leiden,kaarten 

28 mei 8:15 's ochtends Operadagen Rotterdam, kaarten 

29 mei 8:15 's ochtends Operadagen Rotterdam, kaarten

10 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten  

11 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten 

12 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten

13 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten

14 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten

15 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten

16 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten

17 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten

18 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten

19 juni 9:00 ' s ochtends Oerol, Griene Polle, kaarten

24 juni 9:00 ’s ochtends Amsterdamse Bos, kaarten

25 juni 9:00 ’s ochtends Amsterdamse Bos, kaarten

26 juni 9:00 ’s ochtends Amsterdamse Bos, kaarten

 

17 sept 19:15 's avonds Museum Volkenkunde kaarten

17 sept 21:15 's avonds Museum Volkenkunde kaarten

17 sept 23:15 's avonds Museum Volkenkunde kaarten

18 sept 14:00 's middags Uitkaik, Gemeentehuis Roelofarendsveen, Westeinde 1, toegang gratis

18 sept 15:15 's middags Uitkaik, Gemeentehuis Roelofarendsveen, Westeinde 1, toegang gratis

18 sept 16:30 's middags Uitkaik, Gemeentehuis Roelofarendsveen, Westeinde 1, toegang gratis

20 sept 10:00 's ochtends Zorgboerderij Oud Ade reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 071-3318054

21 sept 10:00 's ochtends Zorgboerderij Oud Ade reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 071-3318054

22 sept 10:00 's ochtends Zorgboerderij Oud Ade reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 071-3318054

23 sept 10:00 's ochtends Zorgboerderij Oud Ade reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 071-3318054

 

Leidsch Dagblad

Theo de With - Kleurrijk en fantasievol theater in Leidse Hout

"... Theatergezelschap de Veenfabriek speelt hier samen met vier acteurs, die een verstandelijke beperking hebben. En juist om hun wereld draait het in ’Songspiel My Videoland’. Zij hebben in deze voorstelling dan ook de hoofdrol..."

"...Collega-acteur Lars de Ridder uit Alphen aan den Rijn fungeert als een soort verteller. Bewonderenswaardig lange stukken tekst declameert hij door de megafoon. ,,Zo beperkt ben ik nou ook weer niet’’, zegt hij..."

"...Alle grenzen vallen weg. Het maakt ’Songspiel My Videoland’ een geslaagde voorstelling, die niemand onberoerd laat..." lees meer

 

Trouw

Robbert van Heuven - Niemand is normaal in voorstelling vol vreemde poëzie ****

"...Niemand is normaal, kortom, en juist in het abnormale kan een enorme schoonheid huizen.... Dit is de thematiek die mooi past bij het Leidse muziektheatergezelschap de Veenfabriek. Muzikaal, kleurrijk en grillig zijn de voorstellingen van regisseur Paul Koek altijd al, maar de poëtische ongerijmdheid krijgt nu een mooi verdiepend kader..."

"...Juist in die vreemde poëzie zit de kracht van 'Videoland Songspiel' lees meer

 

NRC

Kester Freriks - Ruw en ongeoefend poëtisch theater zonder maskerade ***

 "In de schilderkunst is ousider art geaccepteerd, in het theater nu ook..." "...Songspiel My Videoland belooft de keerzijde van 'normaal' menselijk denken te tonen.

"...Het meest indrukwekkende in de voorstelling is het loflied op de onvolmaaktheid van de mens. Een actrice neemt de houding aan alsof ze in de sloot zal duiken, maar telkens deinst ze terug. De sloot jaagt angst aan. En zij is niet in staat die te overwinnen. " lees meer

 

Theaterkrant

Oswin Schneeweisz - Verfrissend muziektheater van Koek ****

"...Een wel heel bonte verzameling ‘potsenmakers’ verzamelde zich met hun busje op het terrein van de Distilleerderij Nolet in Rotterdam. Zij begon om kwart over acht ’s ochtends aan de eerste voorstelling van de laatste dag van de Operadagen 2016. Een even kleurrijke als intrigerende buitenproductie onder de titel Songspiel, My Videoland..."

"De werelden beginnen halverwege zelfs in elkaar over te vloeien, zodat de verschillen niet meer duidelijk zijn. De associatieve teksten zijn zo sterk en poëtisch van aard dat je als toehoorder gekluisterd aan de lippen van de acteurs hangt."

lees meer

 

 

Over de voorstelling

s Ochtends vroeg organiseert de Veenfabriek een feest vol fantasieën en verhalen van mensen met een verstandelijke beperking. We drinken, eten en vechten, musiceren en spelen zoals dat gebeurt in het Songspiel. Regisseur Paul Koek en veertien acteurs en muzikanten waaronder vier met een verstandelijke beperking van Theatergroep Domino, nemen het publiek mee in de gedroomde film van kunstenaars met een beperking. Begin je dag zonder beperkingen en beland in een wereld waar je nog nooit bent geweest!
Theatergroep Domino is onderdeel van de Gemiva -SVG Groep, dat in Zuid-Holland mensen ondersteunt die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.


Regie: Paul Koek, Muziek: Bastiaan Woltjer Tekst: Elsa May Averill