JANUARI 2014 

08 Scheltemacomplex, Leiden, 19:00 uur
21 Nationale Reisopera, Enschede, 19:00 uur
De eerste spreker is bekend voor de veenproef van 21 januari:

Prof.dr. Gert ter Horst, hoogleraar neurobiologie, is als directeur Neuroimaging Centrum verbonden aan de Universiteit van Groningen. Hij doet onder andere onderzoek naar de veranderingen in het brein bij verliefdheid. Daarvoor legt hij bijvoorbeeld zijn studenten die verliefd zijn onder een hersenscan. Zie hier meer informatie over Gert 'dr. love' ter Horst.

Kaarten inclusief diner via kunt u online bestellen via: online kaartverkoop.
Entree Veenproef inc. 3-gangen diner: EUR 20,- (inclusief administratiekosten)

Veenproef The Fairy Queen 8 januari 2014
locatie: Scheltemacomplex, Marktsteeg 1, Leiden
aanvang: 19:00 uur (kassa open vanaf 18:30 uur)

Veenproef The Fairy Queen 21 januari 2014
locatie: Nationale Reisopera, Perikweg 97, Enschede
aanvang: 19:00 uur (kassa open vanf 18:30 uur)


The Bostel Brothers zijn Toine en Ivo van Bostelen. Broers met van huis uit meegekregen liefde voor eten en passie voor koken. Genieten van een fijne avond met vrienden en familie staat synoniem aan een dagje in de keuken. Ze hebben een zwak voor mooie producten en proberen deze vaak zelf te telen, te vangen en te vinden. Hun stijl is robuust, bourgondisch en ze laten zich inspireren door de producten van het seizoen.

Toine doet de laatste tijd ervaring op in een restaurant als sous-chef en samen hebben zij besloten om hun hobby verder uit de hand te laten lopen. Ze organiseren kleine events en aangeklede diners. Voor de Veenproeven zijn de Bostel Brothers één van de vaste cateraars.

 

Over de voorstelling

Dinsdag 21 januari 2014

Laat u verleiden…
In aanloop naar THE FAIRY QUEEN van Purcell - die op 14 februari (Valentijnsdag!) in samenwerking met de Nationale Reisopera in Enschede in première gaat - gaan we tijdens twee Veenproeven op zoek naar de kracht van de liefde.

De eerste was op 8 januari j.l. in Leiden.
Diana van den Driessche schreef over deze avond:

“Een Veenproef is een bijzondere belevenis. Als toeschouwer mag je een kijkje nemen in het repetitieproces van een voorstelling, terwijl je samen met andere toeschouwers heerlijke gerechten eet aan lange tafels. 
Als ik aan de Veenproef terugdenk, herinner ik me zoveel mooie muzikale momenten: de echo die van de ene naar de andere kant van de zaal klonk (May the God of Wit inspire), het verzoek om stilte in het bos (Hush, no more) en de aria waarin de zoete passie van de liefde wordt afgezet tegen de pijn ervan (If love’s such sweet passion, why does it torment?). En ook herinner ik me evenzovele mooie tekstfragmenten, niet alleen van the Fairy Queen, maar ook uit interviews over de liefde met ervaringsdeskundigen.”

Lees hier het volledige verslag van Diana.

Op dinsdag 21 januari doen we dit nog een keer, maar dan bij de Nationale Reisopera in Enschede. Tijdens deze veenproef komt Dr. Love (Prof.dr. Gert ter Horst, hoogleraar neurobiologie ) vertellen over zijn onderzoek naar de veranderingen in het brein bij verliefdheid. Daarvoor legt hij bijvoorbeeld zijn studenten die verliefd zijn onder een hersenscan.

Eet, drink, luister en praat met ons mee!


The Fairy Queen is een semi-opera waarin een sterk aangepaste versie van A Midsummer Night’s Dream van William Shakespeare het uitgangspunt vormt voor een spektakel met gesproken teksten en uiteenlopende zang- en dansnummers. Deze uitvoering van The Fairy Queen is een co-creatie van de Nationale Reisopera en de Veenfabriek. Regisseur Paul Koek ziet The Fairy Queen als een viering van de liefde en het leven. Een spektakel met veel kleur, veel kostuums, veel personages en Puck die begeleid wordt door een elektronica-rockband.  

The Fairy Queen is een bijzondere samensmelting van twee kunstvormen: opera en muziektheater en gaat op 14 februari in het Wilminktheater in Enschede in première. Zie voor speellijst de agenda.