Veenproef TIME in bedrijf UITVERKOCHT

Helaas is het niet meer mogelijk om te reserveren omdat de Veenproef helemaal is uitverkocht.

De Veenproef van woensdag 6 april aanstaande wordt georganiseerd door de studenten van de master Muziektheater T.I.M.E. die de afgelopen twee jaar onder begeleiding van de Veenfabriek hebben gewerkt aan de ontwikkeling van hun eigen vakmanschap als muziektheatermaker. Deze avond biedt een inkijkje in hun artistieke ontwikkeling in de laatste eindsprint naar de eindexamenvoorstellingen in de week van 13 tot 20 juni in de Leidse Schouwburg. Momenteel zijn de studenten bezig met het ‘bedrijvenproject’: door mee te draaien in een ritme van een bedrijf laten ze zich inspireren in hun kunstenaarschap.

De masterstudenten zullen elk op zijn of haar eigen wijze, het begrip vakmanschap verkennen, van zichzelf, van de mensen van ‘hun’ bedrijf (van een molen en een smederij tot een architectenbureau een lab op het Leiden Bio Science Park) en van u als publiek. Dit vanuit het brede kader van het denken over vakmanschap van de socioloog en filosoof Richard Sennett in zijn boek The Craftsman. Thijs Jansen is senior onderzoeker aan de School voor Politiek en bestuur aan de Univesiteit van Tilburg. Daarnaast is hij mede-oprichter en directeur van de Stichting Beroepseer. Hij zal aanwezig zijn om een en ander toe te lichten over vakmanschap en beroepseer in de tegenwoordige Nederlandse maatschappij.

De Veenproef zal plaatsvinden op woensdag 6 april van 19:00 tot 22:00 uur. Kaarten zijn 20 euro. In de prijs is een ‘ambachtelijk’ diner inbegrepen dat is geïnspireerd door gerechten die traditioneel zijn voor de beroepsgroepen waar de studenten hun bedrijvenproject uitvoeren.

 

Datum: Woensdag 6 april 19:00 (inclusief diner)

Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 071-5161893

Lokatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, 2312 CS Leiden